Sportblessures komen helaas vaak voor, vooral onder sporters met een hoge impact. Gelukkig is Bpc 157 een uitstekend peptide dat de genezing van spieren, ligamenten en gewrichten kan versnellen.


Dit peptide werd aanvankelijk ontdekt en geïsoleerd uit menselijk maagsap. Het heeft veel belangrijke voordelen, zoals het stimuleren van weefselregeneratie, het verhogen van de bloedstroom, het moduleren van groeifactoren en het onderdrukken van ontstekingsreacties.


Het bevordert de weefselregeneratie


Er is aangetoond dat Bpc 157 kopen de weefselregeneratie bevordert, waaronder spier-, pees- en ligamentweefsel. Het doet dit door angiogenese te stimuleren - waardoor de zuurstoftoevoer naar gewonde gebieden toeneemt door nieuwe bloedvaten te creëren - en door de expressie van groeifactoren te verbeteren, wat een integrale rol speelt bij het genezen van beschadigde weefsels.


Bovendien is aangetoond dat dit peptide cellen beschermt tegen schade veroorzaakt door oxidatieve stress door middel van cytoprotectie; Er is aangetoond dat dit proces met succes catalepsie voorkomt die wordt geïnduceerd door het gebruik van L-NG-nitro-argininemethylester en haloperidol, en dat het tekorten tegengaat die zijn waargenomen in rattenmodellen die lijken op schizofreniesymptomen.


Bpc 157 wordt vaak intramusculair toegediend in dokterspraktijken om de genezing van peesblessures te versnellen en de hersteltijd van de atletiek te versnellen, vooral voor atleten die sneller terugkeren naar reguliere sportactiviteiten. Bovendien is dit peptide ook bewezen effectief bij het voorkomen van spierverstuikingen en ondersteunt het weefselregeneratie voor wondgenezingsdoeleinden. Degenen die Bpc 157 willen begrijpen, zullen hier een bezoek brengen.


Het verbetert de bloedstroom


Peptide Bpc 157 helpt de genezing van weefsel te versnellen door de bloedtoevoer naar de aangetaste weefsels te vergroten. Bovendien is aangetoond dat het de hergroei van peescellen in beschadigde gebieden stimuleert – cellen die essentieel zijn voor het behoud van kracht en structuur in pezen, gewrichten en spieren.


Uit onderzoek met BPC 157 is gebleken dat het de productie van stikstofmonoxide (NO) door endotheelcellen kan verhogen, een van de vele biologische functies als vasodilatator. Bovendien speelt NO ook een rol bij angiogenese en genezing van vasculair letsel na letsel.


Deze kwaliteiten maken CBD een uitstekende keuze voor bodybuilders die hun resultaten in de sportschool willen verbeteren, spieratrofie veroorzaakt door blessures en chronische ziekten willen bestrijden, zenuwbeschadiging willen bestrijden en problemen zoals littekens en ontstekingen willen verlichten.


Het beïnvloedt groeifactoren


Hoewel Bpc 157 is uitgesloten van professionele sportcompetities en er FDA-adviezen tegen zijn uitgevaardigd, kan het nog steeds worden gekocht bij apotheken en laboratoria die beweren dat het voor onderzoek is bedoeld. Recente onderzoeken hebben de effectiviteit ervan voor spierherstel aangetoond door de fibroblastactiviteit te verhogen - waardoor de vorming van nieuwe spieren, pezen en ligamenten sneller wordt versneld en tegelijkertijd littekens worden verminderd die het functioneren belemmeren.


Studies hebben aangetoond dat dit peptide de groeifactoren in het lichaam stimuleert, wat op zijn beurt de pezen en ligamenten helpt versterken door de collageensynthese te verhogen en de hergroei van sterke en beter resistente peescellen tegen oxidatiestress aan te moedigen.


Het moduleert de ontstekingsreactie


Het is wetenschappelijk aangetoond dat BPC 157 de genezing van spieren, huid, ligamenten en pezen vergemakkelijkt. Het vermindert ontstekingen terwijl het de bloedtoevoer naar de gewonde gebieden verbetert en de ontstekingsremmende cytokineproductie stimuleert terwijl het de pro-inflammatoire cytokines remt; allemaal factoren die het genezingsproces ondersteunen.


Studies hebben ook aangetoond dat Bpc 157 kan helpen bij het verlichten van catalepsie veroorzaakt door L-NG-nitro arginine methylester (L-NAME) en haloperidol, en kan ook de tekorten compenseren die worden gezien in modellen voor compressie van het ruggenmerg die positieve schizofreniesymptomen nabootsen. Bovendien veroorzaakt deze verbinding geen bijwerkingen en blijft deze veilig in gebruik.


Bovendien is aangetoond dat het peptide de cellulaire levensvatbaarheid verhoogt door ERK1/2-, JNK- en p38 MAPK-signaleringsroutes te activeren, wat leidt tot verbeterde celmigratie en buisvorming. Bovendien versnelt het het wondgenezingsproces door de vorming van granulatieweefsel, epithelisatie, hermodellering van de huid en hermodellering van de huid te bevorderen - wat effectief is gebleken tegen door alkalische brandwonden veroorzaakte wonden; bovendien verhoogt het de PCNA-expressie, wat duidt op prolifererende cellen in peesfibroblasten - en verhoogt het de PCNA-expressie - waardoor de wondgenezingstijd aanzienlijk wordt verlengd.